Thursday, May 30, 2024

Shah

SHAH-Talenti shkodran Henri Troshani shpallet kampion kombëtar për U10

Është vetëm 10 vjeç, por falë talentit të tij të padiskutueshëm në sportin e shahut, shkodrani Henri Troshani është bërë jo pak i njohur për opinionin sportiv. Sukseset e tij të njëpasnjëshme në garat kombëtare, por edhe ato ndërkombëtare, në...

Shkodrani, Franc Ashiku, kampion kombëtar në Shah për vitin 2023. Për Mjeshtrin Ndërkombëtar, ky është titulli i katërt në karrieren e tij sportive

Federata Shqiptare e Shahut, zhvilloi në Tiranë Kampionatin e 79-të të individual shahut për meshkuj, i 46-të për femra dhe i 10-ti, për seniorët +60.  Për meshkujt, titullin kampion kombëtar për vitin 2023 e meritoi shahisti i talentuar shkodran...

Shah-Champions League shpall fituesit: Oferspil për meshkuj dhe Superçes për femra, më të mirët

Champions League e shahut, aktiviteti më i rëndësishëm i organizuar nga Federata Shqiptare e Shahut, të shtunën ka ulur siparin e saj në Durrës. Oferspil e Norvegjisë për meshkuj dhe Superçes e Rumanisë për femra ishin fituesit e këtij...

Sukses i shahut shqiptar-Durrsakja 13- vjeçare Kler Çaku, kampione Europe

Kler Çaku ka arritur të marrë këtë çmim pas 7 fitoreve dhe 2 barazimeve në Kampionatint e Rapidit zhvilluar në Slloveni Sukses për Shahun Shqiptar, 13-vjeçarja Kler Çaku është shpallur kampione Europe. Shahistja shqiptare ka arritur të marrë këtë çmim...

Kodra e Diellit nikoqire e edicionit të tretë Turneu Ndërkombëtar i shahut “VIZIONI M 2023”. Nga Shaban Sinani

Në organizim të klubit të shahut “Anpasan” dhe në bashkëpunim me Qendrën kulturore Vizioni M,  më datën 25 qershor, në hapësirat e hotel “Scardus” në Kodrën e Diellit, do të zhvillohet edicioni i tretë Turneu ndërkombëtar në shahun rapid...

(Video) Shah-Talentet shkodran, Henri Troshani dhe Nesar Aruçi, kampion kombëtar për U10 dhe U16

Shahu shkodran vazhdon të prodhojë kampionë kombëtarë. Suksesi i radhës është ai i arritur një ditë më parë në kampionatin Kombëtar të të rinjëve zhvilluar në kryeqytet, ku dy shahistët e talentuar shkodrtanë, Henri Troshani dhe Nesar Aruçi u...

Shah-Kampionati lokal i shahut për shkollat 9-vjeçare të Shkodrës, 26 shkolla në garë për vendin e parë

Qëndra Kulturore e fëmijëve “Kujtim Alija” në Shkodër organizoi për dy ditë me radhë kampionatin lokal të shahut, një aktivitet ky tradicional që tashmë Qëndra Kulturore e ka shndërruar në traditë të sajen. Në garë kanë qënë 26 shkolla 9...

Programi i financimit ReLoad, ekipet e Klubit Shumësportësh Vllaznia, i kërkojnë Bashkisë Shkodër të marrin pjesë në dëgjesë për Projekt buxhetin e Sportit për...

Që nga viti 2021, ekipet e Klubit Shumësportesh Vllaznia janë financuar nga ana e Bashkisë Shkodër, si pjesë e projekteve të paraqitura dhe të fituara në mbështetje të programit të financimit ReLoad. Në bazë të marrëveshjes dypalëshe, projektet në...

Latest News

- Advertisement -spot_img