Wednesday, May 29, 2024

Nuk janë të gjithë dakord, por UEFA është gati të rrisë numrin e lojtarëve në Euro 2024

Lexo

UEFA po vlerëson mundësinë e rritjes së numrit të lojtarëve të grumbulluar për Kampionatin Evropian të kësaj vere në Gjermani në 26, pas bisedimeve me trajnerët e ekipeve kombëtare pjesëmarrëse në seminarin e mbajtur në Dusseldorf.

“UEFA ka marrë parasysh opinionet dhe këndvështrimet e ndryshme– është shënimi përfundimtar nga UEFA – vendimi përfundimtar do të merret në javët e ardhshme”. Çështja u diskutua si pjesë e një seminari më të madh dy-ditor për finalistët, dhe tani shkon në komitetin e garave të ekipeve kombëtare të UEFA-s dhe më pas në komitetin e tij ekzekutiv.

Aktualisht organikat e skuadrave janë të kufizuara në 23 lojtarë, por synohet një rikthim në rregullat e përdorura përpara Euro 2020. Për atë turne, tre lojtarë të tjerë u pranuan për të zbutur ndikimin e çdo shpërthimi Covid në skuadër.

“Diskutimet pozitive zbuluan mendime të ndryshme midis trajnerëve, me disa që shprehën dëshirën për të rritur numrin e skuadrës. “Të tjerët shprehën preferencën e tyre për të kufizuar numrin e skuadrave me 23 lojtarë, duke theksuar vështirësinë e stërvitjes, me lojtarët e tjerë, menaxhimin e grupit dhe rritjen e barrës financiare mbi federatat kombëtare.”

 

- Advertisement -spot_img

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

Të fundit

- Advertisement -spot_img