Friday, May 24, 2024

Volejboll-Shqipëria merr pjesë në Konventen e Shkupit për trajnerë të shkollave të volejbollit

Lexo

Përfaqësues të volejbollit shqiptar kanë marrë pjesë në Konventën e Trajnerëve të Konfederatës Evropiane të Volejbollit (CEV) që u zhvillua nga data 16, deri më 18 shtator 2022 në kryeqytetin e Maqedonisë së Veriut, Shkup.

Konkretisht, kanë qënë trajneret shqiptare Eleni Bego, Fjori Kola, Ergysa Blloku dhe Dhimitra Kole, t cilët së bashku me rreth 160 trajnerë dhe mësues volejbolli nga e gjithe Evropa kanë marrë pjesë në seminare të mbajtura nga lektoret John Kessel dhe Kiattipong Radchatagriengkai, që kanë pasur si qëllim edukimin e trajnerëve të rinj

Nga sa bëhet e ditur, ky ësshtë Edicioni i 3-të i Konventës së Trajnerëve të Konfederatës Evropiane të Volejbollit (CEV), duke frymëzuar trajnerë dhe mësues nga e gjithë bota.

Në sallën e konferencave të “Pallatit Aleksandër” në Shkup u mbajtën panele me diskutime interesante dhe të dobishme me lektorët Xhon Kesel nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, dhe Kiatipong Radçatagriengkai nga Tajlanda.

Pas një dite të parë emocionuese të kongresit, me më shumë se 160 pjesëmarrës që shijuan seancat praktike dhe teorike, e diela u dha lektorëve mundësinë për t’u angazhuar dhe ndërvepruar më shumë me trajnerët.

Pjesëmarrësit morën fjalën në disa raste, duke shpjeguar se cilat janë sfidat me të cilat përballen.

Nga ana tjetër, bazuar në përvojën e tyre të gjerë, lektorët e këtij evenimenti ndanë ide se si të zgjidhen disa probleme, por edhe si t’u qasen çështjeve të papërshtatshme dhe të vështira për t’u përballur, duke dhënë perspektivën aziatike dhe atë të Amerikës së Veriut.

Pas përfundimit të programit zyrtar, shkëmbimi i njohurive dhe njohurive vazhdoi në një mjedis më të çlirët. Nëpërmjet seancave të improvizuara, folësit organizuan pjesëmarrësit në grupe, duke kërkuar së bashku përgjigjet se si të promovohet më mirë volejbolli në nivel lokal dhe si të angazhohen më shumë aktorë në rritjen e sportit.

 

- Advertisement -spot_img

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

Të fundit

- Advertisement -spot_img